Gepost door: Ilse | 19/07/2010

Texel: dag 2 – Sleepnetexcursie en 116 treden

De dag begint zwaar bewolkt en winderig, maar omdat we op voorhand al een sleepnet excursies boekten staan we om 10:30u -voorzien van laarzen en winddichte jas- aan strandpaal 33 klaar (Onze eerste ontdekking op Texel: de strandpalen).

De sleepnet excursie was super, samen het grote sleepnet door het water trekken en daarna de vangst bekijken begeleid door de deskundige uitleg van een vrijwilliger/gids. We weten nu hoe je het verschil ziet tussen een mannetjes- en vrouwtjeskrab (weten jullie dat?), welke kwallen er in de Waddenzee zwemmen (blijkbaar kunnen kwallen niet goed tegen stormweer want het lag er vol met dode kwallen). En om de kinderen te plezieren: een echte krabbenrace.

Onderweg naar ons huisje nog gestopt bij de enige vuurtoren van Texel, 116 trappen beklommen, genoten van het uitzicht (nadat de hoogtevrees overwonnen was), nog wat op het uitgestrekte strand gespeeld en gevliegerd.

Een vlot geknutseld (de eer komt Arne toe) en de dag afgesloten met een frisse duik in het zwembad. Vooral Nand was blij dat hij een kleine glijbaan vond in het kinderbadje.

Veel te laat in bed …

Advertenties

Responses

  1. Mooie foto’s! En zo zalig seg, heel dat strand voor jullie alleen. Hopelijk kunnen jullie de volgende dagen genieten van iets warmer weer 🙂

  2. Het zag er zàlig uit! 🙂

  3. Jullie lopen daar precies helemaal alleen op de strand … zalig !

  4. Mooie foto’s!!!!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: