Gepost door: Ilse | 14/05/2010

Moederdag en zo

Vorige zondag was het moederdag. Een dag waarop elke mama toch hoopt om een extra verwend te worden (en dat hoeft echt niet per se een materieel kado te zijn). De mijne verwende ik -symbolisch misschien- met een bloemetje op haar graf.

Toen ik daarjuist deze en deze post las, werd me duidelijk dat ik niet de enige was die geen al te supere moedertjesdag had. De dag begon nogthans goed met Mats die zo fier als een gieter z’n “boontje voor mama” (dat hij ergens achter in z’n kleerkast had verstopt) kwam afgeven, Arne was onderweg naar ons bed Mats tegengekomen met die boon in z’n handen en had rechtsomkeer gemaakt om ook in zijn kast te rommelen en ja, daar kwam verrassing nummer twee. Nand had eerder al een armband voor mama bij.
Omdat mama als eerste kleren aan had, was het ook mama die naar de bakker ging (ik mag niet klagen, gewoonlijk is het manlief die de bakker frequenteert). Mama had wel eens zin in de rommelmarkt, maar omdat de kinderen niet echt te vinden waren voor het idee – ik had geen zin om met een stel nukkige kinderen rond te lopen- werd dat ook snel afgeblazen. Resultaat: mama verdween achter de stijkplank en het fornuis, manlief dook de regenput in (bij het aansluiten van ons nieuwe wasmachine op het regenwater was hij op andere problemen gestoten – wortels van klimop en zo die zich aldaar genesteld hadden).  Om het verhaal kort te houden, ik hoop op een fijnere moedertjesdag volgend jaar.

Wat is dat toch met mannen (of toch mijn man) en datums?
Mijn verjaardag werd ook al eens vergeten (en misschien wel meer dan één keer), volgend weekend zijn we 12 jaar getrouwd (ik ben nu al curieus). Als je vraagt naar de geboortedatum van onze kinderen, dan moet hij twee keer nadenken. Tja, ik vrees dat een stel mannenhersenen anders in elkaar steekt (in ieder geval die van de mijne) en dat er bij de programmatie van dat brein iets moet misgelopen zijn met de kalenderfunctie. Hoewel hij heeft wel een HTC met geweldige kalenderfunctie.

Na 17 jaar zou ik natuurlijk beter moeten weten. ’t Is niet dat hij niet attent is hoor, ’s avonds krijg ik regelmatig nog een smoothie of een dessertje voorgeschoteld. En onze regenwaterput is ondertussen ook ontworteld en terug opgesmukt. Neen, mijn ventje is zo slecht nog niet.
Ik heb bij onze trouw z’n goeie en z’n minder goeie kantjes erbij genomen (er daagt me zelfs nog een tekst in die lijn van tijdens onze trouwmis), maar je blijft toch hopen … En als het echt op kadootjes aankomt, hij heeft al tips (lees:  hebbedingen) genoeg zien passeren 😉

Maar terloops toch ook even melden dat het ook anders kan, het internet staat er deze dagen vol van. Ter inspiratie misschien?

Advertenties

Responses

  1. De meeste mannen zijn nogal praktisch ingesteld, vandaar waarschijnlijk dat hij zijn zinnen op die regenput gezet had (hier zou dat ook zo zijn hoor). Wij hebben een paar jaar geleden afgesproken (op mijn initiatief) dat hij voor mijn moederdag niets speciaals hoeft te doen (ik ben zijn moeder ook niet :-)) en dat maakt wel een verschil, want dan verwacht je natuurlijk al niets op voorhand. Maar ik snap je wel hoor, en ik strijken zou ik zelf ook geen zin hebben op moederdag 🙂

  2. Zou het dan op zoveel plaatsen zo zijn? Ik weet hoe je je voelt, maar daardoor ga je je natuurlijk niet beter voelen. Ik zat zondag de hele dag alleen met mijn jongens. Papa van wacht … en jah moederdag, daar heeft hij ooit, in een ver verleden wel eens van gehoord. Denk ik ?!

  3. […] 15 05 2010 Ik zou er eigenlijk niks over schrijven. Maar toen ik dit berichtje  las moest het ook eens van mijn hart. Op moederdag was mijn lieve echtgenoot van wacht en kreeg […]

  4. We gaan er ons bij moeten neerleggen zeker…

  5. mijn nonkel was ooit moederdag eens vergeten. mijn tante heeft twee weken geen boodschappen gedaan, niet gekookt en niet opgeruimd. nooit meer voorgevallen daarna.

  6. […] ventje die deze keer 23 mei niet vergeten […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: