Gepost door: Ilse | 13/01/2010

Vet cool

Hebben jullie dat ook al gehoord of gelezen? Arne leest boekjes AVI5, en voornamelijk van hollandse makelij (en schrijverij).
Al verschillende keren heb ik me afgevraagd waarom ze zo vaak “Vet cool” gebruiken in de dialogen, voor mij toch echte slang van bij onze noorderburen. Buiten een stagaire op ’t werk afkomstig uit Amsterdam, heb ik nog niemand de term in de mond horen nemen.  Alsof ze er niet bij stilstaan dat ook veel Vlaamse kindjes die boekjes te lezen krijgen.

En voor de kindjes met dyslexie:
Arne leest heel graag de boekjes uit de reeks “Zoeklicht dyslexie” van uitgeverij Zwijsen-Infoboek. Overzichtelijke bladspiegel, duidelijk lettertype (hoewel ze pas in hun laatste boekjes een onderscheid maakten tussen een kleine l en hoofletter I, Arne had daarvoor vaak problemen met het lezen van eigennamen beginnende met I), mooie tekeningen en vergezeld van een CD met daarop het eerste hoofdstuk voorgelezen voor de schrijver. Alleen jammer dat ze in de bib die boekjes gewoon tussen de andere boeken zetten. Mama mag dus op zoek naar de leuke boekjes, want voor Arne is het onbegonnen werk.

Advertenties

Responses

  1. Grote Pruts leert pas volgend jaar lezen, maar de uitdrukking ‘vet cool’ hoor ik hier bijna dagelijks. Verschrikkelijk vind ik het. Vraag me af waar hij het geleerd heeft. Maar die mannekes onder elkaar gebruiken deze uitdrukking de hele tijd. Ketnet?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: