Gepost door: Ilse | 06/10/2008

schooltoelagen voor dummies

Vorige week had Arne een aanvraagformulier bij van school en toen vanavond een reclamespotje ivm de schooltoelagen op TV passeerde, ben ik toch wel even achter de computer gekropen.

Ik zal wel achterlijk zijn, maar om daar direct iets van te begrijpen heb je toch wel een paar extra hersenkronkels nodig. Ik heb ondertussen wel door wat de “punten in de leefeenheid” zijn en hoe het nu ongeveer in elkaar zit, maar waarom maken ze daar geen eenvoudige wizzard van waar de gebruiker stap voor stap door loopt om uiteindelijk te weten te komen of hij al dan niet recht heeft op die schooltoelagen.

Of nog beter, dat ze een applicatie maken die na inloggen met een token (cfr. Tax on web) meteen de juiste gegevens ingevuld toont en alleen extra input vraagt.

Ik vermoed dat Jan Modaal na een eerste blik op die site het voor bekeken houdt. Niet voor niets dat er ook nog adressen vermeld staan waar je terecht kan voor hulp.

Voor zij die ook een keertje een poging willen wagen: www.schooltoelagen.be

Advertenties

Responses

  1. Ach, de overheid en usability: miljoenen euro’s kosten die sites, en ze trekken allemaal op niks.

    Tax on web? Dat is dus letterlijk “de belastingsbrief online”.

    En ja, sinds dit jaar staan daar al enkele velden ingevuld, en d’r zijn pop-ups die helpen bij ’t invullen van sommige velden, maar ’t is nog steeds een site van tien jaar geleden.

    (En als je dan hoort dat een paar jaar geleden de data van Tax On Web zelfs niet rechtstreeks geïmporteerd konden worden in de software van de belastingsdients, en dat ze dan dus maar alle electronische aangiften opsloegen als PDFs en die uitprintten en vervolgens met de hand ingaven…)

    Triestig. Want dit kan immens beter. Als ik zie wat voor dingen wij (= mijn collega’s & moi) produceren voor onze opdrachtgever(s)…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: